Online ajánlatkérés | Online rendelés | Elektronikus fizetés | Gyorsasági szolgáltatások | Országos szállítás

Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtók nagy előnye, hogy a fokozott hőszigetelés mellett egyedi méretekben is gyártható. Egy bejárati ajtónak öt fontos része van: ajtótok, ajtószárny, ajtóbetét, vasalat és küszöb.
Minden egyes alkotóelem külön-külön az egyedi igényekre szabható.

Ajtótok

Az ajtótok stabilitás és biztonság szempontjából készülhet keskeny és széles profilból. Amennyiben a biztonság nem főszempont, úgy alkalmazható a keskeny tok, amit elsősorban balkonajtók gyártásához használnak. A teljesértékű bejárati ajtóhoz azonban elengedhetetlen a széles, bejárati tokprofil.

Ajtószárny

Az ajtótokra kerül -ajtópántok segítségével- rögzítésre az ajtószárny. Az ajtószárny biztosítja, a ki és bejárást ingatlanunkba. Az ajtószárnyka el kell bírni az üveg, illetve ajtóbetétet, valamint ellen kell állni a külső behatásokkal szemben. A hosszú, megbízható műanyag ajtószárnyak sarokmerevítésekkel vannak ellátva.

Ajtóbetét

Az ajtószárnyba kerül az ajtóbetét. Alapesetben a betét, az ablakokhoz hasonlóan üveg, de igény esetén díszpanellel is szerelhető. A díszpanelek -katalógusból választható- széles választékkal rendelkeznek, mintázat, üvegezés és merevítés tekintetében.

Vasalat

Az ajtóvasalat biztosítja a zárást/nyitást, illetve kapcsolja össze az ajtószárnyat az ajtótokkal. Otthonunk biztonsága érdekében ajánlott biztonsági vasalat (pl. két csap + két kampó) alkalmazása az alapfelszereltség részét képező standard „ötpontos” zárszerkezet helyett. Fontos, hogy az ajtópántok is darabonként min. 120kg súlyt legyenek képesek elbírni.

Küszöb

Az ablakok és erkélyajtókkal ellentétben a bejárati ajtóknál alul nem tokküszöböt hagynak, hanem alumínium, vagy automata küszöböt alkalmaznak. Az alumínium küszöb 2cm magas és hő-hídmentes kialakítással kapcsolódik a tokhoz. Amennyiben akadálymentes átjárhatóságot kívánunk otthonunkba, úgy automata küszöbbel rendeljük bejárati ajtónkat.

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb panelt új, műanyag bejárat ajtódhoz

Klasszikus és modern ajtópanelek

Klasszikus és modern ajtópanelek

Tovább

Kérd INGYENES helyszíni felmérésünket, tanácsadásunkat és árajánlatunkat!


Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat!

Melléklet feltöltése (Maximális fájlméret: 10MB)