Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtók nagy előnye, hogy a fokozott hőszigetelés mellett egyedi méretekben is gyártható. Egy bejárati ajtónak öt fontos része van: ajtótok, ajtószárny, ajtóbetét, vasalat és küszöb.
Minden egyes alkotóelem külön-külön az egyedi igényekre szabható.

Ajtótok

Az ajtótok stabilitás és biztonság szempontjából készülhet keskeny és széles profilból. Amennyiben a biztonság nem főszempont, úgy alkalmazható a keskeny tok, amit elsősorban balkonajtók gyártásához használnak. A teljesértékű bejárati ajtóhoz azonban elengedhetetlen a széles, bejárati tokprofil.

Ajtószárny

Az ajtótokra kerül -ajtópántok segítségével- rögzítésre az ajtószárny. Az ajtószárny biztosítja, a ki és bejárást ingatlanunkba. Az ajtószárnyka el kell bírni az üveg, illetve ajtóbetétet, valamint ellen kell állni a külső behatásokkal szemben. A hosszú, megbízható műanyag ajtószárnyak sarokmerevítésekkel vannak ellátva.

Ajtóbetét

Az ajtószárnyba kerül az ajtóbetét. Alapesetben a betét, az ablakokhoz hasonlóan üveg, de igény esetén díszpanellel is szerelhető. A díszpanelek -katalógusból választható- széles választékkal rendelkeznek, mintázat, üvegezés és merevítés tekintetében.

Vasalat

Az ajtóvasalat biztosítja a zárást/nyitást, illetve kapcsolja össze az ajtószárnyat az ajtótokkal. Otthonunk biztonsága érdekében ajánlott biztonsági vasalat (pl. két csap + két kampó) alkalmazása az alapfelszereltség részét képező standard „ötpontos” zárszerkezet helyett. Fontos, hogy az ajtópántok is darabonként min. 120kg súlyt legyenek képesek elbírni.

Küszöb

Az ablakok és erkélyajtókkal ellentétben a bejárati ajtóknál alul nem tokküszöböt hagynak, hanem alumínium, vagy automata küszöböt alkalmaznak. Az alumínium küszöb 2cm magas és hő-hídmentes kialakítással kapcsolódik a tokhoz. Amennyiben akadálymentes átjárhatóságot kívánunk otthonunkba, úgy automata küszöbbel rendeljük bejárati ajtónkat.

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb panelt új, műanyag bejárat ajtódhoz

Klasszikus ajtópanelek

Klasszikus ajtópanelek

Tovább

Kérd INGYENES helyszíni felmérésünket, tanácsadásunkat és árajánlatunkat!


Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat!

Melléklet feltöltése (Maximális fájlméret: 10MB)