Online ajánlatkérés | Online rendelés | Elektronikus fizetés | Gyorsasági szolgáltatások | Országos szállítás

Garázskapu

Szekcionált garázskapu

garazskapu_01A garázskapu megoldások széles választéka megtalálható a gyártóknál, illetve forgalmazóknál.
Sok esetben a külső/belső helyadottságok határozzák meg, hogy milyen típust választunk.
Talán ma a legnépszerűbb és egyben legpraktikusabb a szekcionált garázskapu.
A szekcionált garázskapu legnagyobb előnye a helytakarékosság, hiszen beépítve több hely marad a garázsban/raktárban. Minden esetben a belső falsíkra kerül felszerelésre a sínrendszer (vasalat), meghagyva a falnyílás teljes átjárhatóságát, ezáltal könnyeb lesz a parkolás, vagy pakolás.
Fontos tulajdonság a hőszigetelés. A szekcionált garázskapu elterjedését segítette az a tulajdonsága, hogy hőszigetelt. A hőszigetelést a PU habbal kitöltött panelek biztosítják.

A szekcionált garázskapuk három nagyobb egységből állnak:

Vasalat

A vasalat (sínrendszer) a belső falsíkra felszerelve biztosítja a kapupanelek mozgását le-fel. A vasalat a falnyílás méretéhez kerül legyártásra. Figyelembe véve a kapu méretét és a helyi adottságokat többféle vasalat-megoldás közül választhatunk. Ennek felmérésre célszerű szakember tanácsát kérni.

A könnyű mozgatást minden esetben egy rugó biztosítja, mely nagysága szintén a kapu méretéhez igazodik. A vasalat ezek alapján lehet húzórugós, vagy torziórugós.

Panelek

garazskapu_02A panelek acéllemezekből készülnek, amelyek külső és belső fele nem érintkezik egymással, ezáltal hőhídmentes szigetelést biztosítanak. Az acéllemezek közötti részt PU (poliuretán) habbal töltik ki a fokozott hőszigetelés érdekében. A paneleket az adott falnyílás méretit figyelembe véve méretre vágják a gyártás során.
A panelek különböző színben és struktúrában kérhetők:
Színek: fehér, aranytölgy, dió, mahagóni, antracit, RAL színek
Struktúra: keskeny-, széles vízszintes bordázott,  kazettás
A panelek ujjbecsípődés védettek.

Választható panelek

Motorizálás

Alap felszereltséggel rendelve a szekcionált kapu -a rugónak köszönhetően- fogantyú segítségével, kézzel könnyen mozgatható, nyitható-zárható.

Opcióként a kényelem, és technológia jegyében a garázskapuhoz felszerelhető húzómotor is. A motor teljesítménye a kapu nagyságához, súlyához igazodik. A motor a mozgást lánc, vagy bordásszíj segítségével adja át a kapunak. A húzómotor az esetek nagy részében a padlóval párhuzamosan, a mennyezetre kerül rögzítésre.
A motor vezérlése történhet kapcsolós, vagy távirányítós megoldással. Ma, elsősorban a könnyű telepíthetőség miatt az utóbbi a legelterjedtebb. Fejlettebb húzómotorokat, rádióvezérlő segítségével összehangolhatjuk pl. a kerti kapu motorjával, hogy egy távkapcsolóval kényelmesen működtessük azokat.

A szekcionált garázskapuk több kiegészítővel is felszerelhetők, figyelembe véve az ügyfél elvárásait, illetve a hely adottságait:

  • bevilágító ablak
  • zárszerkezet és fogantyú (kézi működtetés esetén)
  • szükség kioldó motorhoz (áramszünet esetén, ha nincs a helységben másik bejárat)
  • szellőzőrács
  • személyi bejáró
  • fotocellák, nyitásérzékelők

Kérd INGYENES helyszíni felmérésünket, tanácsadásunkat és árajánlatunkat!


Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat!

Melléklet feltöltése (Maximális fájlméret: 10MB)