Online ajánlatkérés | Online rendelés | Elektronikus fizetés | Gyorsasági szolgáltatások | Országos szállítás

14+1 tipp nyílászáró vásárláshozHOGY OTTHONOD MÉG KOMFORTOSABB LEGYEN

1

Toktoldók / Tokpótlók / Redőnyelőkészítés

Segítik az esztétikusabb redőny felszerelést és homlokzati szigetelés (dryvit) esetén a falkávába való befordulást a szigetelőanyaggal. Nyílászáró-csere esetén a 20-36mm-es, új építésű ingatlanok esetén a 36-58mm széles toktoldókat javasoljuk. Új építésű ingatlanoknál az aljzattal találkozó szerkezeteket (ajtók, üvegfalak) célszerű 125mm-es toktolódókkal szerelni a vízzárás és a hő-hídmentes beépítés érdekében.

2

Gombos, vagy zárható ablakkilincsek

Növelik a biztonságot külső behatolással szemben, illetve alkalmazásukkal nemkívánt baleseteket előzhetünk meg otthonunkban.

3

Páraszabályozott légbevezető - Aereco nyílászáróba szerelhető szellőzők

A légutánpótlásért, a penész és párásodás ellen, valamint, ha nyílt égésterű tüzelőberendezés (pl. kandalló, kazán, gáztűzhely) van a lakótérben.

4

Biztonsági Bejárati Ajtó Vasalat

A hagyományos, görgős (köznyelvben „5 pontos”) bejárati ajtó-zárat célszerű modernebb, biztonságosabb vasalattal felváltani. A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által minősített 2 csap, 2 kampó zárszerkezet fokozottan növeli a bejárati ajtók biztonsági szintjét.

5

Tolópajzs - kilincs helyett a bejárati ajtókra.

Bejárati ajtók esetén ne csak a színt és az ajtópanelt válaszd kedved szerint, hanem a hagyományos kilincset is cseréld a modern megjelenésű tolópajzsra. Tolópajzs választása esetén a bejárati ajtót minden esetben kulcsműködtetésű, görgős csapdával ellátott vasalattal kell szerelni. A tolópajzs lehet kör, illetve négyszög keresztmetszetű.

6

MDF merevítésű ajtópanel

A bejárati ajtókba helyezett (dísz)panelek sok esetben csak habszigetelést tartalmaznak a két műanyag lap között. Az ajtópaneleket minden esetben MDF, vagy acél, alumínium merevítéssel kérd. Ezek a merevítések növelik a bejárati ajtó(panel) élettartamát és nagyban növelik a biztonságot is az esetleges betörők ellen.

7

Kiegészítők Bejárati Ajtókhoz

Vannak olyan kiegészítők, amik rendeléskor nem biztos, hogy az eszedbe, vagy az eladó eszébe jut, ugyanakkor praktikus megoldást jelentenek:

  • optikai kitekintő
  • levélbedobó
  • kopogtató
  • házszám
8

Középtömítéses profil hanggátló üvegezéssel - az otthon csendjéért

Közel van az közúti forgalom? A szomszédban gyár működik, vagy éjjel is ugatnak a kutyák? Zavar az emeleti lakásodban a szélzaj? Ilyen esetekben válaszd a Gealan S9000 középtömítéses profilunkat hanggátló üvegezéssel. A középtömítés nem csak fokozza a hőszigetelést, de hozzájárul a külső zajok kiszűréséhez is. Praktikus megoldást jelenthet emeleti lakásoknál (3-4. emelttől felfele) a szélzaj csökkentéséhez. A középtömítéses profil hanggátló üveggel történő szerelése kimagaslóan növeli a hanggátlást/hangszigetelést. A hatékony nyílászáró/üvegezés kiválasztása előtt célszerű zajszintet (dB) mérni, amit ma már egy okostelefon applikációval is könnyedén megtehetsz.

9

Biztonsági üvegezés

Sérülésvédelem? Külső behatások (betörés) elleni védelem?

A törékeny üveget kétféle módon lehet ellenállóbbá tenni: az egyik esetben az üveg speciális kezelést kap, a másikban más anyagokkal kombinálják.

A passzív biztonság alatt értjük a sérülésvédelmet, amennyiben az üveg eltörik, míg aktív biztonság esetén -kombinálva más anyagokkal- olyan helyzetbe kerül, hogy veszélyeket, támadásokat képes elhárítani emberek, vagy objektumok ellen. Ezeket az üvegeket ragasztott biztonsági üvegeknek nevezzük, röviden VSG üvegeknek.

 

Előállításuk kétféle módon történik:

  • PVB fóliával egy, vagy több rétegben összeragasztják az üveglapokat. A fólia szervesen beépül az üveglapok felületébe a hő és nyomás együttes alkalmazásával.
  • Egy, vagy több komponensű műgyantákkal ragasztják össze az üveglapokat.

 

A ragasztott biztonsági (VSG) üvegek esetében két üvegréteg közé PVB (poli-vinil-butirol) fóliát helyeznek, s az összeillesztett szendvicsszerkezetet hengerek között, nyomás és hőhatás mellett átengedik. A ragasztás során az üveg és a fólia között egy nagyon erős felületi kötés jön létre. Az üveg-fólia kombinációja, valamint a rétegek száma lehetővé teszi, hogy a VSG üveg aktív biztonságot is adjon.

10

Válaszd a dekoratív hatást a modern ablakgyártás technológiájával ötvözve

Természetes, fahatású dekor-fóliák

Ha a természetes megjelenést kedveled, de a modern nyílászárógyártási technológia előnyeiről sem szeretnél lemondani, válaszd a famintás dekorfóliával bevont műanyag ablakot. Ajánlható régi ház felújításakor beépített klasszikus elemként, de vidékies környezet kialakításához is. A famintás dekor-fóliával bevont ablakok nemcsak a modern mű­anyag ablakok minden pozitív tulajdonságával rendelkeznek, hanem a fa dekoratív hatásával is.

 

GEALAN acrylcolor® külső -fém hatású- felület

A színes akril réteg kétszer olyan erős, mint a fehér ablakok műanyag felülete. Teljesen ellenáll a karcolásnak és az időjárás viszontagságainak. A selyemmatt, sima és pórusmentes felület megakadályozza a por és szennyeződés lerakódását. Színe nem fakul, nem pattogzik le, nincs szükség kényelmetlen felújító festésre. Az acrylcolor ablakok szinte egyáltalán nem igényelnek karbantartást, és rendkívül könnyen tisztíthatók.

 

GEALAN RealWood® a valódi fahatás

A RealWood fóliák adnak az ablaknak egészen egyedi megjelenést és sajátos érzést. Mert a RealWood fóliák sokkal kevésbé fényesek, mint a standard famintás fóliák. A RealWood fóliák a műanyag ablakoknak a fa természetes megjelenését nyújtják, még akkor is ha ezek a fóliák nem fából készülnek. Hat divatos színben elérhetők, felületükkel sokkal közelebb állnak a természetes fa megjelenéshez. A RealWood fóliával ellátott nyílászárók UV és időjárás állók és a felületi struktúrából adódóan karbantartás mentesek és szennyeződés taszítók.

11

Külső árnyékolók - redőny, zsaluzia -vakolható tokkal, napellenző, motor és vezérlés

Bár a modern homlokzati nyílászárók kimagaslóan szigetelnek, mégis szükség lehet külső árnyékolókra. Egyes külső árnyékolók a hővédelem mellett sötétítő és biztonsági funkciót is betölthetnek. Kizárólag hővédelem esetén célszerű a reluxa modern nagytestvérét a zsaluziát választani, hiszen folyamatos árnyékolás mellett biztosítja a kilátást is. Amennyiben a hővédelem mellett a biztonság is a szempontok között szerepel, akkor a legjobb választás az alumínium redőny lehet. Minden külső árnyékolót ma már lehet és célszerű is motorizálni. A motorizálás nem csak megkönnyíti a külső árnyékolók mozgatását, hanem rendszerbe kötve, programozva akár automatizmusokkal is elláthatjuk őket.

12

Belső sötétítők - reluxa, szalagfüggöny, roletta, sávroló, raffinesse, duette pliszé

A külső árnyékolókkal szemben a belső sötétítők kizárólag az otthon magánszféráját hivatottak megőrizni. A belső sötétítők a hagyományos, karnisos függönyök modern megtestesítői, amelyek segítik a napközbeni családias, nyugodt, otthonos hangulat megteremtését. A legtöbb sötétítő -anyagtól függően- általában három megoldással gyártható: fényáteresztő, részben fényáteresztő és fényzáró. Egyes sötétítőknél lehetőség van a motorizálásra is.

13

Szúnyog-, rovarhálók

Tavasztól őszig kellemetlen pillanatokat okozhatnak az otthonunkba betévedő bogarak, rovarok, pókok. Könnyedén megszabadulhatunk a nemkívánatos „vendégektől”, ha nyílászáróinkat szúnyoghálóval látjuk el. Az ablakokra célszerű fix, vagy függőleges rolós, még az ajtókra nyíló, vagy pliszé szúnyoghálókat felszerelni. Az S Ablaknál minden szúnyogháló alumínium profilból és üvegszövet-hálóval készül, hogy hosszantartó védelmet nyújtsanak.

A rolós szúnyogháló redőnytokba építve -kombi redőny- praktikus 21. századi megoldást jelent.

14

Belső könyöklők és Külső párkányok

A falszerkezetek vastagságából adódóan kívül-belül a parapetet célszerű valamilyen burkolóanyaggal ellátni. Kívülre párkányokat, belülre könyöklőket ajánlott felszerelni. A külső párkányok elsődleges célja a eső-víz elvezetés az ablaktól, parapetről, ezért felhelyezésükkor figyelmet kell fordítani a megfelelő dőlésszög megválasztásához. A belső könyöklők inkább esztétikai szerepet töltenek be, mindemellett kiváló helyet biztosítanak virágoknak, ablakdíszeknek. Az S Ablaknál a külső párkányok extrudált alumíniumból, a belső könyöklők műanyagból készülnek. Az alumínium párkányok a RAL színskála alapján festhetők, a műanyag könyöklők a színválasztékból rendelhetők. Természetesen egyéni igények alapján a párkányok/könyöklők készülhetnek más alapanyagból is pl. fa, márvány, gránit, kompozit

+1

Legyél türelemmel, Tervezz előre

A nyílászárók ma már -sok más építőanyaggal ellentétben- a te saját igényeidnek megfelelően készülnek, kerülnek legyártásra. A gyártáselőkészítés, a gyártás és szállítás (logisztika) nem megy egyik napról a másikra. A nyílászárók megrendelésétől a beépítésig több hét is eltelhet, ezt figyelembe kell venni az építkezés ütemezése során. Az alap- és tervrajzok alapján a nyílászárók is gyártásba adhatók már az építkezés megkezdésekor, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy célszerű megvárni a falszerkezetek felhúzását a pontos méretvétel érdekében.

Kérd INGYENES helyszíni felmérésünket, tanácsadásunkat és árajánlatunkat!


Töltsd ki ajánlatkérő űrlapunkat!

Melléklet feltöltése (Maximális fájlméret: 10MB)